Artikler


Ordet ”artikel” kan både dækker over et skriftligt produkt fra en journalist eller en bestemt ting, som el-artikler altså stikdåser og lignende. Når man taler om artiklen som en skriftgenre, så findes der rigtig mange undergenrer. Her kan blot nævnes læserbrev, blogindlæg mm.. Der er selvfølgelig også forskellige på artikler alt efter målgruppen og mediet.

Populærvidenskabelig artikel
En meget brugt artikel genre er blandet andet den populærvidenskabelige. Det er en nemt måde at kommer ud med nye videnskabelige teorier og data. Dataene og resultaterne er stillet op som i en artikel, og sproget er ikke af højt niveau, det er noget alle kan være med på. Man finder typisk populærvidenskabeligartikler i blade som Illustreret videnskab og lignende.

At skrive en artikel
Der er nogle helt faste kriterier, når man skal skrive en artikel. Den skal for eksempel indeholde rubrik, manchet og brødtekst, som er stillet op i kolonner. Derudover skal man også rimelig hurtigt præsentere hvem, hvad, hvor, hvornår og hvorfor, så læseren hurtigt bliver gjort opmærksom på, hvad det hele handler om.

Når man skriver sin artikel skal man tage højde for remsen: AVIS K. Dette står for aktuelt, væsentlighed, identifikation, sensation og konflikt. Disse fem elementer udgør en god artikel, og sørger for at artiklen er relevant at læse.

Umbraco
Umbraco CMS
Umbraco partner
Umbraco bureau
Umbraco hjemmeside
Umbraco webshop
Umbraco ecommerce
Umbraco udvikling
Umbraco priser