Nye bryster


Antallet af brystoperationer i Danmark stiger for hvert år. Det er især de brystforstørrende operationer, som er yderst populære. Der kan være en del grunde til at få nye bryster, de hyppigste er dog: små bryster grundet manglende udvikling, slappe bryster efter amning, asymmetriske bryster eller bare ønsket om større bryster.

Der findes flere forskellige metoder til at forstørre brysterne. Man kan blandt andet få saltvands- eller silikoneimplantater, men man kan også få sprøjtet sit eget fedt ind, som for eksempel er taget fra lårene og hofterne. Hvilken metode der bliver brugt ved den enkelte operation er op til en selv at finde ud af i samarbejde med kirurgen. Ved enhver operation er der selvfølgelig risiko for nogle forskellige bivirkninger, og disse overvejelser er det vigtigt at medregne, inden man bestemmer sig for operationen.

Der er selvfølgelig også andre brystoperationer end brystforstørrende. Man kan også få en brystreducerende operation, som er velegnet til kvinder med rygproblemer forårsaget af store bryster. Man kan også få en brystrekonstruktion, hvis man fx har fået fjernet brystet grundet brystkraft. Hvad end ens brystproblem er, så kan det fixes mht skønhed. Man skal dog overveje bivirkningerne og ricisierne, men en operation kan være en løsning.